Website onderhouden

Website onderhouden: wat mag goed beheer kosten?

Een website onderhouden, wat mag dat kosten en waar komen die kosten voor het beheer vandaan? Het is een veelgestelde vraag door onze klanten. Gelukkig kunnen we daar goed antwoord op geven, want goed beheer bestaat uit een aantal belangrijke onderdelen.

Het gaat bijvoorbeeld om updates van het gebruikte CMS, updates van plugins die je gebruikt en eventuele updates voor het thema. Vaak gericht op de beveiliging van de website, maar soms ook om nieuwe functionaliteiten toe te kunnen voegen. Waar je meteen gebruik van kunt maken, voor een website die op alle fronten up-to-date is.

Uiteraard zijn er daarnaast een paar andere vormen van onderhoud voor de website mogelijk. Binnen het beheer maken we bijvoorbeeld back-ups, zorgen we ervoor dat de website netjes online is en houden we in de gaten of alle pagina’s nog bereikbaar zijn. Tenslotte kunnen we een aantal kleine klussen verzorgen als we de website onderhouden, bijvoorbeeld door technisch, tekstueel of grafisch werkzaamheden te verrichten.

website onderhoud


Waarom vraagt een website om onderhoud?

Een goede website is altijd in ontwikkeling en vraagt daarom om onderhoud. Dat heeft vooral te maken met de ontwikkeling van de gebruikte technieken. Het gaat om veiligheid en om functionaliteiten, die beiden hun eigen ontwikkelingen kennen:

  • Veiligheid Hackers en andere kwaadwillenden zijn doorlopend op zoek naar mogelijkheden om websites te kraken. Ze proberen websites over te nemen of daar kwaadaardige software in te verwerken. Om computers van gebruikers over te kunnen nemen of om de website zelf offline te halen. Een belangrijk risico voor met name websites op basis van de bekende Content Management Systemen (CMS) zoals WordPress, Joomla en Drupal, net als Magento en WooCommerce. Updates van het CMS, plugins en het thema helpen de veiligheid te waarborgen, zodat u hierop zo min mogelijk risico loopt.
  • Functionaliteiten Ontwikkelaars zijn doorlopend bezig om het CMS te verbeteren en nieuwe mogelijkheden toe te voegen aan de plugins die je gebruikt. Dat betekent dat de techniek altijd in ontwikkeling is en dat zelfs thema’s nu en dan nieuwe functionaliteiten te bieden hebben. Het zijn de updates uit het onderhoud die ervoor zorgen dat je daar op een goede manier gebruik van kunt maken, zodat je jouw bezoekers de beste online ervaring kunt bieden.

De beide ontwikkelingen gaan gelukkig goed samen, bijvoorbeeld als je besluit het onderhoud uit te besteden aan een ervaren online partij. We hebben daarmee veel ervaring en zorgen er op die manier voor dat je daar zelf geen omkijken naar hebt.


De kosten van goed beheer: uitstekende investering

Een website onderhouden brengt kosten met zich mee. Je doet daarmee een investering, die zich gemakkelijk terugverdient. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de verschillende vormen van onderhoud die we voor je uitvoeren:

  • Updates We zorgen voor updates van het CMS, plugins en van het thema. Op die manier houden we de beveiliging op orde en garanderen we de continuïteit van je website. Je krijgt niet zomaar te maken met aanvallen van buitenaf en kunt er vanuit gaan dat je werkt op basis van de laatste standaarden. Belangrijk voor een goede beveiliging, goede werking van de website en actuele zoekmachine optimalisatie. Belangrijke eigenschappen van de website waarmee je voorkomt dat andere websites en bedrijven je voorbij streven.
  • Content Een website onderhouden vraagt om meer dan alleen updates van de software, het gaat in veel gevallen ook om de content daarvan. Wij zorgen ervoor dat we de content regelmatig aanvullen of verversen. Daardoor kijken we naar de belangrijkste zoektermen en stemmen de content daarop af. Of we schrijven periodieke blogs, die je helpen de vindbaarheid op belangrijke zoektermen structureel te verbeteren.

De investering in onderhoud van de website verdient zichzelf gemakkelijk terug. Het voorkomt bijvoorbeeld dat er problemen ontstaan tijdens een aanval van buitenaf. Die kan veel geld kosten voor het herstel daarvan, om nog maar niet te spreken over de kosten van een periode waarin je offline bent. Het goede onderhoud van een website biedt de mogelijkheid om het risico daarop te minimaliseren, zodat je gewoon online blijft en je eventuele aanvallen van buitenaf preventief kunt afwenden. Bovendien zorg je er met nieuwe content voor dat Google je website als ‘vers’ beschouwt. Dat brengt je hoger in Google en zorgt er richting bezoekers voor dat ze een reden hebben om regelmatig bij je terug te keren.


Website laten onderhouden

De website laten onderhouden en er vooral in technische zin voor zorgen dat alles klopt? We richten ons graag op de volgende elementen:

  • Back-ups van je website We maken regelmatig back-ups van de website, zodat je nooit zomaar alles kwijt bent. Bij eventuele calamiteiten kunnen we de website meteen herstellen, zodat je weer verder kunt waar je gebleven was. We maken back-ups van de techniek en van de content, zodat je in goede handen bent en je je zelf kunt richten op de kernactiviteiten van je onderneming.
  • Bereikbaarheid van de website Niets zo vervelend als een website die offline is, vooral als je bezoekers niet kunt aangeven wat er aan de hand is. Wij zorgen ervoor dat jouw website online is en blijft. Lijkt er wat aan de hand te zijn? Dan gaan we er meteen mee aan de slag, om er daarna voor te zorgen dat de website weer zo snel mogelijk beschikbaar is.
  • Niet-bereikbare pagina’s Zelfs als de rest van de website online is kunnen bepaalde pagina’s een 404-melding geven. Dat betekent dat die specifieke pagina niet beschikbaar is. Wij zorgen er met het website onderhoud voor dat je daar geen last van hebt. Eventuele niet bereikbare pagina’s verwijzen we door naar een andere pagina, zodat bezoekers altijd vinden waar ze naar zochten.

We kunnen op die manier de website onderhouden, vanuit het beheer dat we voor je kunnen voeren. En gaat het om technische, tekstuele of grafische zaken? Ook die pakken we graag voor je op. Benieuwd hoe we dat doen en wat de kosten zijn van goed onderhoud voor de website? Neem contact op, dan vertellen we je er graag meer over.

Misschien ook interessant...