Logo’s en banners

Logo’s, banners en visitekaartjes: de beste ontwerpen en hun waarde

Logo’s, banners of visitekaartjes laten ontwerpen? Het is de beste keuze om te werken aan jouw zichtbaarheid en daarmee een herkenbare stijl neer te zetten. Zowel online als offline, om via de beide kanalen te bouwen aan je imago en uitstraling. Belangrijke elementen voor iedere organisatie, waarmee je optimaal kunt profiteren van het effect van een goede grafische uiting.

Om slim gebruik te maken van de beste ontwerpen voor logo’s, banners en visitekaartjes is het belangrijk om goed te letten op een aantal belangrijke onderdelen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het logo je goed herkenbaar maakt, terwijl een banner vooral overtuigend moet zijn. Met visitekaartjes kun je zowel online als offline het verschil maken, op basis van een mooi ontwerp en duidelijke informatie.

Op die manier hebben de verschillende grafische uitingen zo hun eigen doelstellingen en mogelijkheden, waardoor het verstandig is om daar met een professional aan te werken. Dat komt de uitstraling van je organisatie ten goede, zodat je daarmee het verschil kunt maken richting klanten. logo's, banners en visitekaartjes


Een herkenbaar logo

Een logo laten ontwerpen? Het is vooral belangrijk om daarmee herkenbaar te zijn voor klanten. Zodra ze jouw logo de eerste keer zien is het de kunst om ervoor te zorgen dat meteen duidelijk wordt wat je doet en waar je voor staat. Laat zien dat je vlot en vakkundig werkt of dat je veel waarde hecht aan ambacht. Voor de beide soorten bedrijven zijn er andere stijlen beschikbaar, waarmee je de juiste boodschap over kunt brengen. Een goed logo-ontwerp begint daarom met een duidelijke blik op wie je als organisatie bent en waar je voor staat.

Tip: maak in het logo gebruik van kleuren en van vormen die bij je passen. Straal met verschillende kleuren vrolijkheid en opgewektheid uit of maak het meer serieus door veel te werken met zwart en wit. Op een vergelijkbare manier helpen strakke vormen je zakelijker over te komen, terwijl je rondingen en sierlijke elementen kunt gebruiken om het werk van een ambachtsman te laten zien.

Het tweede doel van een logo is het creëren van herkenbaarheid bij de doelgroep. Zorg ervoor dat ze een tweede of een derde keer dat ze je zien meteen herkennen dat het om jouw bedrijf gaat. Je krijgt dat voor elkaar met opvallende vormen of een bijzonder lettertype. Een meer uitgesproken stijl zorgt ervoor dat je herkenbaar bent, waardoor je eenvoudig vertrouwen creëert op het moment dat iemand opnieuw zaken met je wil doen of je overweegt binnen een set van andere bedrijven.


 

Een overtuigende banner

Banners vragen net als logo’s om een professioneel ontwerp, maar hebben een heel andere doelstelling en opbouw. Gedeeltelijk is de herkenbaarheid opnieuw van belang, maar het gaat er vooral om dat je overtuigt. Zorg ervoor dat je de aandacht trekt en dat je de kans hebt om jouw boodschap over te brengen op de doelgroep. Twee belangrijke elementen van goed ontworpen banners, zodat je jouw producten, diensten of bedrijfsnaam onder de aandacht kunt brengen.

Tip: banners bieden de ideale mogelijkheid tot testen. Maak een versie A en een versie B, zodat je die door middel van conversie optimalisatie kunt testen. Test welke van de twee banners de meeste clicks oplevert, zodat je daar in het vervolg gebruik van kunt maken.

Om de beste banner te laten ontwerpen dien je daarmee vooral de aandacht te trekken. Maak, indien mogelijk, gebruik van bewegende elementen of knipperende onderdelen. Die trekken de aandacht van bezoekers, zodat je de kans krijgt om jouw boodschap over te brengen. Vervolgens is het belangrijk om in zo min mogelijk woorden zoveel mogelijk te zeggen. Maak het de doelstelling om de tekst die je wilt presenteren zo kort mogelijk op te schrijven. Ieder extra woord is een reden om af te haken en kan te veel blijken.


 

Online en offline visitekaartjes laten ontwerpen

Ten derde zit het ontwerpen van de beste visitekaartjes ook weer op een andere manier in elkaar. We onderscheiden twee soorten, namelijk het online en offline visitekaartje. Het offline visitekaartje kennen we allemaal, als het kleine kaartjes met jouw contactgegevens dat je kunt uitdelen tijdens netwerkbijeenkomsten en tijdens zakelijke afspraken. Het online visitekaartje is je website of in ieder geval de homepage daarvan.

Zorg er bij het ontwerp van een visitekaartje voor dat je daarmee vertrouwen op kunt wekken. Gebruik een lettertype in lijn met je logo en eventuele banners die je laat maken. Zorg ervoor dat alle informatie duidelijk op het kaartje en op de website staat.

Tip: maak het ontwerp van een visitekaartje niet te complex. Vergelijk het met een rustige manier waarop je de ander uitlegt wie je bent en wat je doet. Schreeuwerige teksten en opvallende foto’s hebben daarin geen plaats. Houd het rustig, zodat je de ontvanger ontspant en hij of zij goed in zich op kan nemen wie je bent en wat je voor hem of haar kan betekenen.

Stem de ontwerpen van de visitekaartjes, de banners en de logo’s onderling op elkaar af. Op die manier creëer je een huisstijl die zorgt voor jouw imago en uitstraling. Een beeld dat anderen met jouw bedrijf of organisatie zullen associëren, zodat je daarmee waarde kunt creëren en daar door de jaren heen op kunt bouwen.


 

De beste ontwerpen: waar moet je op letten?

De beste ontwerpen laten maken voor een logo, banner of een visitekaartje? Zorg ervoor dat het drie belangrijke onderdelen vertelt

  • Wie zijn we?
  • Wat doen of bieden we?
  • Hoe doen we dat?

Houd vervolgens rekening met de doelgroep. Gebruik geen flitsend en druk ontwerp als je je richt op senioren. Andersom zitten jongeren niet te wachten op een effen ontwerp met een saai lettertype. Stem dit goed af op de doelgroep die je wilt bereiken.

Tip: gebruik het ontwerp van een logo, banner of visitekaartje om een milieuvriendelijk karakter of professionaliteit uit te stralen.

Wil je een logo, banner of visitekaartje laten ontwerpen? We adviseren je daar bij Rolent graag over. Op basis van uitgebreide ervaring, zodat we je tal van eerdere ontwerpen kunnen laten zien.

Misschien ook interessant...