WordPress

WordPress: wat is het en hoe bouw je de beste website?

Wat is WordPress en hoe kun je daar gebruik van maken? Het is het verreweg meest populaire Content Management Systeem (CMS) om een website mee te bouwen. Maar liefst 30% van alles websites op internet is gemaakt met deze software.

Dat komt voornamelijk door de combinatie van twee unieke eigenschappen:

  • Veelzijdig WordPress is allereerst heel veelzijdig. Je hebt de mogelijkheid om een unieke website te laten maken. Een website met professionele mogelijkheden, aan de hand van de standaard functionaliteiten en met tal van handige plugins. Op die manier creëer je een professioneel geheel, zoals ook grote organisaties daar gebruik van maken.
  • Gebruiksvriendelijk Tegelijkertijd is WordPress heel gebruiksvriendelijk. Je hebt geen technische kennis nodig om zelf artikelen of nieuwe pagina’s aan te maken. En laat je het beheer over aan onze professionals? We kunnen er zonder problemen goed mee werken, zodat de kosten niet te hoog oplopen.

Deze twee eigenschappen maken WordPress tot een unieke keuze voor een eigen website. Op basis van een uniek ontwerp en met alle functionaliteiten waar je naar op zoek bent.

Wordpress


Wat is WordPress?

Wat is WordPress? Het is dé basis voor een eigen website. We zetten 5 belangrijke voordelen op een rij:

  • Unieke ontwerpen Er zijn tal van templates en thema’s beschikbaar voor WordPress. Die we direct kunnen installeren of die we volledig op maat kunnen maken, voor een uniek ontwerp dat geen ander bedrijf gebruikt. Het CMS biedt de mogelijkheid tot een uniek webdesign, dat goed aansluit bij je huisstijl en de manier waarop je bezoekers wilt overtuigen.
  • Zoekmachinevriendelijk (SEO) Verschillende plugins helpen jouw website zo goed mogelijk vindbaar te maken, maar ook dankzij WordPress zelf kom je eenvoudig hoger in Google. De software zit op een zoekmachinevriendelijke manier in elkaar, zodat je een belangrijke eerste stap zet op het gebied van SEO.
  • Responsive en mobielvriendelijk WordPress is van zichzelf al responsive en mobielvriendelijk. Dat betekent dat de website automatisch meeschaalt met het scherm dat de bezoeker gebruikt. Groot op een desktop of laptop en een stuk kleiner en compacter op een smartphone of een tablet.
  • Uitstekende prestaties De ontwikkelaars van WordPress hebben jarenlange ervaring, waardoor je inmiddels kunt rekenen op de hoogst mogelijke prestaties. Snelle laadtijden van websites en een uitstekende bereikbaarheid, zelfs met het gebruik van foto’s en andere visueel krachtige elementen.
  • Zeer veilig dankzij updates Er verschijnen regelmatig updates voor WordPress. Wij onderhouden de website en zorgen er daarmee voor dat je altijd kunt rekenen op de meest grondige beveiliging. Belangrijk, want op die manier sla je aanvallen op je website gemakkelijker, zodat je daar geen omkijken naar hebt.

Deze belangrijke voordelen maken WordPress tot de ideale keuze voor een eigen website. Het is wat dat betreft een CMS zoals er meerdere bestaan, maar dan met een aantal voordelen die het tot een uitstekende keuze maken. Sluit je aan bij bijna 1 op de 3 websites op internet, door gebruik te maken van de software waarmee het beheer van de website eenvoudig is.


Een complete website: thema en plugins

Een complete website op basis van WordPress bestaat uit een aantal belangrijke elementen. Het CMS zelf is de technische basis, met de structuur voor de verschillende pagina’s en de artikelen die je schrijft als je een blog wilt gebruiken. Het CMS zorgt ervoor dat al die elementen netjes bij elkaar komen en ‘werken’ op de website.

Daarnaast is er sprake van twee belangrijke onderdelen, waar wij ons op kunnen richten. Allereerst is er het thema van de website. Dat is het design, waarmee je de kans hebt om jouw huisstijl ook online op een overtuigende manier over te brengen. We kunnen een thema op maat voor je maken, of gebruik maken van een bestaande template. Uiteraard kunnen we die bestaande template naar wens voor je aanpassen, zodat je daar optimaal gebruik van kunt maken. Het biedt een paar verschillende mogelijkheden, van een uniek ontwerp tot een standaard template om goedkoop van start te gaan.

Daarnaast zijn er voor WordPress haast ontelbaar veel verschillende plugins beschikbaar. Dat varieert van de populaire Yoast SEO plugin voor jouw zoekmachine optimalisatie tot plugins die een contactformulier toevoegen of ervoor zorgen dat je Google Maps kunt laten zien op de contactpagina van je website. Er zijn allerlei functionaliteiten mogelijk, waarover we je graag adviseren. Op die manier stel je de website samen op basis van de functies die je jouw bezoekers graag wil bieden.

Tip: plugins kunnen we laten altijd toevoegen of weer verwijderen. Op die manier stemmen we de website af op jouw behoeften op dat moment. Ontbreekt er een onderdeel of merk je dat bezoekers ergens weinig gebruik van maken? Geen probleem, dat kunnen we aanpassen zonder een compleet nieuwe website te moeten bouwen.


De beste WordPress-website laten bouwen

Benieuwd aan welke elementen een goede WordPress-website moet voldoen? We zorgen met het CMS voor de belangrijke basis, die we vervolgens graag voor je onderhouden. We gebruiken updates en letten kritisch op de technische werking, zodat je daar zelf geen omkijken naar hebt. De basis kunnen we uitbreiden met een aantal plugins, op basis van de functionaliteiten die je wilt. Voor het ontwerp van de website maken we gebruik van een bestaande template die we naar wens aanpassen. Of we ontwerpen een ontwerp op maat, zodat je daarin al je voorkeuren en jouw specifieke huisstijl terug kunt laten komen.

Op die manier bouwen we in een paar stappen aan de beste WordPress-website, waarmee je ervoor zorgt dat je online zichtbaar en vindbaar bent. Want zoekmachine optimalisatie, dat is de volgende stap waarmee we je goed kunnen helpen. Op die manier zijn we je graag van dienst met een website in WordPress, waar je zowel op een heel eenvoudige als een meer professionele manier gebruik van kunt maken. Meer weten over hoe we dat concreet voor je zouden aanpakken of voorbeelden zien van andere websites? Neem contact op, dan vertellen we je er graag meer over.

Misschien ook interessant...